Regen leidt tot wateroverlast in Antwerpen

Felle regenbuien hebben her en der in de provincie Antwerpen tot wateroverlast geleid. Onder meer in Brasschaat, Lint, Zandhoven, Wommelgem en Schoten moest de brandweer uitrukken voor ondergelopen straten en kelders. In de stad Antwerpen ondervond vooral de Sinksenfoor last.

In de stad Antwerpen heeft de brandweer vanavond zowat vijfentwintig oproepen voor wateroverlast gekregen, zo meldt de woordvoerder. De Sinksenfoor ondervond de meeste hinder. Het terrein waarop de woonwagens van de foorkramers staan is gedeeltelijk onder water gelopen.

De woonwagens zelf liepen geen gevaar, maar er werd gevreesd dat het water wel een probleem zou zijn voor de elektriciteitskabels die de woonwagens van elektriciteit voorzien. "Intussen is het probleem met de elektrische leidingen verholpen en is alles weer veilig", zegt woordvoerster Jasmien O. "Er zijn normaal gezien geen gevolgen voor de werking van de foor na. Er waren ook geen evacuaties van foorkramers nodig, aangezien hun trailers toch iets hoger staan - op wat natte voeten na hadden zij geen problemen."

De Noordersingel (foto) was vanaf 21 uur enkele uren afgesloten. Volgens politiewoordvoerder Wouter Bruyns werden de problemen daar veroorzaakt door rioleringen die, waarschijnlijk door zand, verstopt zaten. Daardoor konden die het water niet meer slikken en moest de brandweer het water wegpompen.

Rond 1.30 uur werd de Noordersingel weer vrijgegeven, maar rond 10 uur ging die weer dicht. Het probleem van de verstopte rioolputjes is dan wel verholpen, maar door de aanhoudende regenval kunnen de rioleringen het water nog nauwelijks slikken.