Rutten geeft De Wever een tik op de vingers

Gwendolyn Rutten is niet blij met de kritiek van N-VA-voorzitter Bart De Wever op de federale regering. "U zou het ook niet normaal vinden dat Marc Wilmots komt zeggen dat de Rode Duivels niet goed bezig zijn."

Bart De Wever haalde in "De afspraak" hard uit naar de federale regering, waar zijn eigen N-VA nochtans de belangrijkste partner in is. Volgens hem slaagt die er niet in om de perceptie van een kibbelkabinet te keren, terwijl er toch veel goede dingen gebeuren.

"Als de regering op één vlak tekortschiet, dan is het niet dat ze aan al die werven niet begonnen is. Maar de regering straalt geen collectieve ambitie uit, er is geen eensgezindheid en ze faalt in het schetsen van perspectief."

"Niet te veel praten, maar doen"

Gwendolyn Rutten, de voorzitster van Open VLD, is niet blij met die uitspraken. "We zijn een land in verandering", zei ze in "De zevende dag. "Er is geen onrust omdat er niets gebeurt, maar misschien wel omdat er heel veel gebeurt. Dat is ook wat we nodig hebben voor de toekomst: een perspectief voor de kinderen en kleinkinderen."

Kritiek van aan de zijlijn, ook als die uit het Antwerpse stadhuis komt, vindt ze ongepast. "Je hebt de ploeg die op het veld staat, pakweg de Rode Duivels. Die moeten voetballen, die moeten straks gaan scoren. En dan heb je de analisten die langs de kant staan. Iedereen mag een mening hebben, maar de regering moet het gewoon doen. Daar moet je niet te veel over praten, maar bewijzen op het terrein dat het kan.

Rode Duivels

 Een vingerwijzing aan het adres van Bart De Wever, zo wilde interviewer Tim Pauwels weten. "Laat dat voor zijn rekening. Maar u zou het ook niet normaal vinden als Marc Wilmots zou komen zeggen dat de Rode Duivels niet goed bezig zijn."