Vijf doden op festival met Dimitri Vegas en Like Mike in Manilla

Vijf mensen, onder wie adolescenten, hebben gisteren het leven gelaten op het Closeup Forever Summer festival in een voorstad van Manilla. De Belgische dj's Dimitri Vegas en Like Mike waren op dat festival de hoofdact. De doodsoorzaken zijn voorlopig nog niet gekend.

"Ze zijn elk afzonderlijk ingestort. Ze kenden elkaar niet. Ze stonden op verschillende plaatsen", zei rechercheur Giovanni Arcinue.

Het openluchtconcert van het Belgische duo had ongeveer 14.000 toeschouwers gelokt. De doodsoorzaken zijn onduidelijk. De rechercheur haalde de mogelijkheid van uitdroging aan in een land dat met extreme hitte kampt door het natuurverschijnsel El Nino. Geruchten op sociale netwerken dat drank met daarin drugs de oorzaak zouden zijn, bevestigde hij niet.