Madonna eert Prince en Adele mag flink feesten

Adele is de grote winnaar van het gala van de Billboard Music Awards in Las Vegas. De Britse zangeres werd uitgeroepen tot beste artiest van het jaar en kreeg ook de awards voor beste vrouwelijke artiest, beste album en beste single. Verschillende artiesten brachten een eerbetoon aan de onlangs overleden zanger Prince.

De Billboard Music Awards zijn vannacht uitgereikt in Las Vegas. De Britse zangeres Adele woonde het gala niet bij, maar bedankte de organisatoren en haar fans in een videoboodschap voor de verschillende prijzen die ze in ontvangst mocht nemen.

Adele werd door Billboard uitgeroepen tot de beste artiest van het voorbije jaar. Ze won ook de prijzen voor beste vrouwelijke artiest, beste album met "25" en beste single met "Hello".

Justin Bieber werd gekroond als beste mannelijke artiest. In totaal mocht de Canadese zanger acht keer juichen. Hij kreeg onder meer de prijzen voor beste streaming en beste radio-artiest.

Britney Spears kreeg de Millenium Award, een oeuvreprijs voor de muzikale bijdrage van een artiest. Eerder werden Beyoncé en Whitney Houston gelauwerd met de prijs.

Prince centrale figuur op het prijzengala

Verschillende artiesten hebben tijdens het gala van de Billboard Music Awards hulde gebracht aan de onlangs overleden zanger Prince.

The Weeknd droeg een prijs op aan de zanger van "Purple rain" en "1999". Ook Kesha herdacht Prince en Madonna mocht tijdens het gala optreden. Madonna zong de nummers "Nothing compares to you" en "Purple rain" van Prince. Tijdens "Purple rain" kreeg ze de steun van Stevie Wonder.

De Canadese zangeres Céline Dion mocht de Icon Award in ontvangst nemen. Het was een emotioneel moment voor de zangeres, die in januari haar echtgenoot verloor. "Het spijt me dat ik huil", verontschuldigde ze zich toen ze de prijs uit handen van haar zoon René-Charles kreeg.

Meest gelezen