Liesbet Vrieleman en Paul Lembrechts

Liesbet Vrieleman wordt algemeen hoofdredacteur VRT Nieuws

Liesbet Vrieleman wordt de nieuwe algemeen hoofdredacteur bij VRT Nieuws. Ze volgt Luc Rademakers op en start op 1 juni. Vrieleman begon haar carrière in 1999 bij de VRT en was eerder al algemeen hoofdredacteur bij VRT Nieuws.

Met Liesbet Vrieleman halen we een ervaren kapitein aan boord

Paul Lembrechts

"Met Liesbet Vrieleman halen we een ervaren kapitein aan boord met een bewezen staat van dienst en een grondige kennis van het huis", zegt gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts. "Ik ben ervan overtuigd dat de leiding over onze kernopdracht informatie in goede handen is."

“We beleven fascinerende en belangrijke tijden in onze samenleving en in de media, denk maar aan de digitale revolutie", zegt Vrieleman. "Die toekomst mee kunnen vormgeven samen met de grootste nieuwsdienst van het land, waar ik een aparte band mee heb, daar kan ik geen nee op zeggen. Mijn vier jaar ervaring buitenshuis wil ik inzetten om samen met een team van gedreven en bekwame mensen verder te bouwen aan een sterke nieuws- en sportdienst."

Vrieleman begon in 1999 op de VRT. In 2008 werd ze hoofdredacteur nieuwsgaring en het jaar nadien algemeen hoofdredacteur bij VRT Nieuws. In 2011 maakte ze de overstap naar SBS, waar ze programmadirecteur van Vier en Vijf werd.

Meest gelezen