Twee fietsers botsen in de Wetstraat op De Block en De Croo

Twee fietsers zijn vanochtend in de Wetstraat ten val gekomen nadat ministers Maggie De Block en Alexander De Croo (beiden Open VLD) ietwat achteloos hun portier hadden opengezwaaid op weg naar de federale ministerraad.

Het eerste slachtoffer kwam ten val toen minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) haar portier plots openzwaaide. De man was te laat om te remmen. Afgezien misschien van een blauwe plek, kwam de man er met de schrik van af. Hij kreeg ook het telefoonnummer van De Block, om de zaak indien nodig nadien verder af te handelen.

Even later viel er nog een slachtoffer. Hij kruiste letterlijk het pad van Open VLD-vicepremier Alexander De Croo en liep zo een lichte verwonding aan zijn hand op. Dat laatste werd verzorgd in de ambtswoning van de premier. "Mijn fout", erkende De Croo meteen. Hij excuseerde zich net als De Block uitvoerig.

Meest gelezen