Vanaf 1 juli eenvoudiger overstappen van provider

Het wordt vanaf 1 juli volgend jaar makkelijker om over te stappen van internetprovider of kabeltelevisienet. De nieuwe provider zal zelf de overgang moeten regelen in samenspraak met de vroegere aanbieder.

Door de nieuwe wetgeving verdwijnt het risico dat de klant een tijdje zonder internet of televisie zit.

Minister van telecommunicatie Alexander De Croo (Open VLD) wil met de maatregel vooral de concurrentie bevorderen. "Veranderen van operator is best wel de moeite. Het voordeel dat je er als consument kan uithalen is ruim 240 euro per jaar. En we gaan nu voor een "easy switch". Als je verandert, dan moet de nieuwe telecomleverancier het hele proces op zich nemen en ook al de administratie verzorgen. Het is ook de taak van de nieuwe leverancier om ervoor te zorgen dat de consument niet zonder internet valt tijdens de overschakeling", zegt De Croo.

Meest gelezen