Oostende voor Anker lokt 165.000 bezoekers

De zeventiende editie van het maritiem festival Oostende voor Anker heeft van donderdag tot zondag 165.000 bezoekers gelokt. "Een geslaagde editie", meldt organisator Hubert Rubbens.

Met 161 schepen wist Oostende voor Anker opnieuw een vol huis voor te schotelen. Het festival stond dit jaar in het teken van de folklore met een volledig ingericht dorp en een wandelroute doorheen de binnenstad van Oostende.

"Een geslaagde editie. Vier dagen lang is er regen voorspeld, maar we hebben amper een spatje gehad", aldus Hubert Rubbens. Oostende voor Anker mikte op 160.000 bezoekers maar ging daar vlot over. Volgens de organisatie waren er geen noemenswaardige incidenten.

De belangrijkste blikvangers waren het marineschip Godetia, het Nederlandse zeilschip Atlantis en de Poolse driemaster Kapitan Borchardt.