19-jarige reed 199 km per uur op E40 wegens "acute diarree"

De politierechter in Veurne heeft een 19-jarige hardrijder veroordeeld tot een geldboete van 804 euro, deels met uitstel, en een maand rijverbod. Hij was geflitst aan 199 km per uur op de E40 in Koksijde. Zijn excuus in de rechtbank: acute diarree.

De snelheidsovertreding gebeurde eind vorig jaar. Volgens de jongeman was zijn rijgedrag te wijten aan aan "een opstoot van acute diarree". Hij zou zo snel gereden hebben omdat hij nergens kon stoppen om snel even naar het toilet te gaan.

De jongeman erkende dat hij in de fout is gegaan, maar zei dat hij andere weggebruikers niet in gevaar bracht omdat de snelweg vrij leeg was. Dat viel slecht bij de rechter, want de feiten vonden plaats op een donderdagochtend even voor 9 uur. Er waren dus wel andere automobilisten op de snelweg.

Bovendien is het al de derde verkeersovertreding van de jongeman, hoewel die nog geen twee jaar zijn rijbewijs heeft. Naast de geldboete en het rijverbod, moet hij opnieuw zijn rijbewijs halen.