"Benidorm Bastard" Irène Vervliet overleden

Operazangeres en actrice Irène Vervliet (88) is overleden. Dat melden Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws. In Antwerpen was ze al jaren een fenomeen, maar het brede publiek leerde haar kennen dankzij haar rol in "Benidorm Bastards".
Irène Vervliet en Guido Belcanto

Vervliet zong heel haar leven in het koor van de Vlaamse Opera in Antwerpen. Na haar pensioen maakte ze opnieuw carrière. Ze zat in de tv-reeks "Benidorm Bastards", het bekroonde verborgencameraprogramma waarin oudere acteurs op straat trekken met de missie om jongeren het leven zuur te maken. Het programma van productiehuis Shelter was in meer dan 20 landen op televisie te zien.

Recent dook ze ook op in een aflevering van de Canvasreeks "Clinch" en de voorbije jaren speelde ze gastrollen in onder meer "Familie", "Danni Lowinski" en "Zone stad".

Stand-upcomedian Vitalski organiseerde ooit een stunthuwelijk met Vervliet. Hij was toen 27, zij 72. "Dat was niet officieel, maar we namen het wel heel ernstig", vertelt hij daarover in Gazet van Antwerpen. "Alles wat Irène deed, deed ze met een enorme theatraliteit. Ze had een scherpe blik en was fenomenaal grappig."

Ook met zanger Guido Belcanto (foto) was Vervliet bevriend. "Ze was een diva in het diepst van haar gedachten, ze was volks en adellijk tegelijk", zegt Belcanto. "Ze omringde zich altijd met jonge mensen en bleef zelf jong van hart, waardoor het leek of ze onsterfelijk was. Er ontstaat echt een leegte door haar dood, Antwerpen verliest een cultfiguur en een icoon."

Meest gelezen