"Recordverslaafde" laat al zijn tanden trekken: "Ik had plaats nodig"

Har Parkash Rishi heeft een verslaving. Niet aan alcohol, sigaretten, snoep of drugs, maar wel aan wereldrecords. Voor twee nieuwe pogingen gaat "Guinness Rishi" - zoals hij zichzelf noemt - wel heel ver. Hij laat er prompt al zijn tanden voor trekken.

De 74-jarige Indiase man is niet aan zijn proefstuk toe. Zijn naam stond naar eigen zeggen al twintig keer in het Guinness Book of Records. Zo reed hij al eens meer dan 1.000 uur op een scooter, dronk hij in 39 seconden een fles ketchup leeg en leverde hij een pizza van New Delhi - de hoofdstad van India - naar San Francisco in de Verenigde Staten.

Voor sommige pogingen ging de man vrij ver. Zo liet hij al eens 366 vlaggen op zijn lichaam - inclusief gezicht - tatoeëren. Iets waarmee hij eveneens in zijn favoriete boek belandde.

Voor twee gloednieuwe recordpogingen liet "Guinness Rishi" al zijn tanden trekken. "Ik heb het wereldrecord rietjes in mijn mond verbroken met 496 stuks. Daarvoor had ik plaats nodig. Ik liet mijn tanden trekken, zodat ik zoveel mogelijk rietjes erin kreeg", zegt Rishi aan persbureau Reuters. Die "extra plaats" zal bovendien goed van pas komen wanneer hij vijftig brandende kaarsen in zijn mond gaat proberen te stoppen.

Maar waarom is iemand verslaafd aan wereldrecords en doet hij of zij er alles aan om die te behalen? "Mensen zonder geld willen ook iets doen in hun leven", verklaarde hij enkele jaren geleden al aan The Telegraph. "Daarom proberen arme mensen records te breken met hun wilskracht. Ik hoop zo mijn familie trots te maken."

lees ook