Avondspits dubbel zo zwaar als op normale maandag

Op de Vlaamse snelwegen stond omstreeks 17.15 uur zowat 220 kilometer file. Dat is dubbel zoveel als normaal. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De hinder is het grootst in de regio Antwerpen en op de Brusselse ring.

Het was vandaag de hele dag bijzonder druk op de weg. De reden daarvoor was dubbel: aan de ene kant waren meer mensen met de auto onderweg wegens de spoorstaking, aan de andere kant was er bijzonder fel regenweer, waardoor alles nog veel moeizamer verliep.

Het regenweer maakte dat deze namiddag in nagenoeg alle Vlaamse provincies de maximumsnelheid op de snelwegen via de dynamische verkeersborden verlaagd werd. Omstreeks 17.15 uur is dit nog steeds het geval in het Gentse.

Na 18.00 uur dreigt opnieuw een zeer zware regenzone over Vlaanderen te trekken, met mogelijk weer watergladheid tot gevolg. De maximumsnelheid zal op de snelwegen in dat geval opnieuw verlaagd worden.

De avondspits verloopt in de regio Antwerpen vooral moeilijk op de E17 en E34 moeilijk richting in Antwerpen. Op de E17 is het aanschuiven vanaf Sint-Niklaas-West tot de Kennedytunnel, op de E34 van Beveren tot de Kennedytunnel. Ook op de Antwerpse ring is er hinder. Reden voor het drukke verkeer in Antwerpen lag bij de door een technisch incident gesloten Tijsmanstunnel, wateroverlast en incidenten.

Ook op de Brusselse ring is de hinder groot. Daar spelen ook problemen op het Leonardkruispunt, waar een rijstrook afgesloten is voor reparatie, en de vele mensen die uit Wallonië noodgedwongen met de auto zijn gaan werken door de spoorstaking, een rol.