Nieuwe versie van de Bijbel verandert God in 😇

De Bijbel heeft er een opmerkelijke nieuwe versie bij. Het gaat niet om een uitgave in een extra taal of met andere kindertekeningen, wel om een digitale versie die volledig gevuld is met emoji's.

"Een geweldig leuke manier om het evangelie te delen." Met die woorden omschrijft de maker - die anoniem wil blijven - zijn nieuwe versie van de Bijbel, die sinds dit weekend te koop is via iTunes. In het boek is er zeker nog plaats voor enkele woorden die niet te vervangen zijn, maar de hoofdbestanddelen zijn zonder twijfel emoji's.

"Mochten we honderd jaar vooruitgaan in de tijd, dan zouden we, denk ik, merken dat er een Bijbel in emoji's bestaat", zegt de maker - die wil worden omschreven als de coole-jongen-met-zonnebril-emoji - aan The Guardian. "Daarom dacht ik dat het wel fijn zou zijn om er nu al een te maken."

Voor het boek - dat uit net geen 3.300 pagina's bestaat - gebruikte de man of vrouw een programma dat automatisch 80 emoji's linkte aan 200 woorden. Alles samen duurde het zes maanden om het project rond te krijgen.

lees ook