Peter Van Den Begin en Mathias Sercu in derde seizoen "Eigen kweek"

Peter Van Den Begin, Mathias Sercu, Katelijne Verbeke en Tom Ternest zijn de nieuwe gezichten in de derde reeks van "Eigen kweek". De zes nieuwe afleveringen zullen ten vroegste in het voorjaar van 2017 uitgezonden worden op Eén.
© VRT

Door de wet op de kinderarbeid duiken Quinten Somers (Franky) en Alice Erard (Emma) niet meer op in de reeks. Zij worden vervangen door Milan Bouckenhove en Miet Dujardin. Ook de Franstalige acteurs Jean-Luc Couchard en Serge Larivière duiken op in de reeks. Sam Louwijck, Stefaan Degand en Jerica Nelson verdwijnen dan weer.

Het derde seizoen begint waar het tweede geëindigd is: Chantal (Maaike Cafmeyer, foto boven) beseft dat de broer van "den Ollander" de waarheid sprak en dat de familie Welvaert effectief wiet heeft gekweekt voor hem en voor zijn broer vijf jaar eerder.

Peter Van den Begin speelt commissaris René Vanderlinden. Hij komt uit Antwerpen en wordt de nieuwe chef van Chantal. Al snel loopt hij haar voor de voeten in haar geheime onderzoek naar de Welvaerts en komt het ook tot een clash van de dialecten.

Mathias Sercu is onderzoeksrechter Despriet. Hij is de vader van Griet, de vriendin van Steven, en moet de illegale activiteiten van zijn toekomstige schoonfamilie onderzoeken. Zijn passie is Wereldoorlog I, en de Mijnenslag in het bijzonder.