Radio 1 polst opnieuw naar jouw ideeën voor morgen

Wat zou jij veranderen als je het één dag voor het zeggen had en hoe zou je dat doen? Na een eerste, succesvolle editie vorig jaar gaat Radio 1 ook dit jaar op zoek naar luisteraars met sterke ideeën om ze in contact te brengen met beleidsmakers. BEL10 vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 26 september.

Net als vorig jaar zullen de Radio 1-reporters ook dit jaar op pad gaan in heel Vlaanderen, op zoek naar sterke ideeën om de maatschappij te verbeteren. De ambitie is niet min, het team wil duizenden ideeën verzamelen over alle mogelijke maatschappelijke onderwerpen. Een ruwe gedachte of een idee dat al helemaal uitgewerkt is, het kan allemaal.

Radio 1-presentator Ruth Joos lanceert de oproep vandaag in de verschillende programma's. Luisteraars kunnen zich vanaf vandaag ook al kandidaat stellen voor de Groep van 10. Per thema zal er een groep van tien enthousiaste, kritische en betrokken luisteraars aan de slag gaan om de ideeën meer vorm te geven.

Alle groepen gaan officieel aan de slag tijdens een inspiratiedag op zaterdag 3 september en ze krijgen daarvoor de hulp van enkele experts en bekende Vlamingen.

Vanaf maandag 19 september zendt Radio 1 uit vanuit het intussen vertrouwde pop-up-Radio 1-Café aan de Kunstberg in Brussel. De leden van de Groepen van 10 worden in contact gebracht met de beleidsmakers die hun ideeën kunnen verwezenlijken. De bedoeling is om op maandag 26 september een "alternatieve regeringsverklaring" aan Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) te overhandigen. Alle ideeën worden ook opnieuw verzameld in boekvorm.

Tom Cornille

Extraatje op 24 en 25 september

Nieuw dit jaar is "BEL10 in de stad" op zaterdag 24 en zondag 25 september. Ook dat weekend wordt er uitgezonden vanuit het Radio 1-Café op de Kunstberg. Luisteraars kunnen er deelnemen aan tal van evenementen en activiteiten rond de thema's van BEL10. De bedoeling is om Brussel opnieuw op de kaart te zetten.

Tom Cornille