Regi gaat zoon Tine Embrechts, dj in spe, begeleiden

Regi Penxten gaat Oscar Santos (12), de zoon van actrice Tine Embrechts, begeleiden. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws. Oscar Santos nam eind vorig jaar deel aan de zangwedstrijd "The voice kids" op VTM, maar wil eigenlijk dj worden. Binnenkort komt zijn eerste single "Invincible" uit.

Oscar Santos staat deze zomer op het Summerfestival in Antwerpen en Regi Penxten van Milk Inc. zal hem begeleiden. Afgelopen winter nam hij deel aan "The voice kids" en drie jaar geleden zat hij ook al in Junior Eurosong. Zijn grote droom is dj worden.

"Natuurlijk wil iedereen dj zijn en show verkopen, maar bij Oscar zag ik heel veel eenzame uren achter de computer en passie", zegt Penxten in de krant. "Ik kreeg flashbacks naar mijn jeugd. Die jongen heeft muzikaal talent. Bovendien staat hij technisch al vrij ver. Ik ben ervan overtuigd dat hij het ver kan schoppen, op voorwaarde dat hij goed begeleid wordt. Daarom wil ik me engageren voor de jaren die volgen. Hem helpen bij het maken van de juiste keuzes en hem behoeden voor domme beslissingen. Zolang hij het zelf wil, natuurlijk. Oscar moet kind kunnen blijven."

Oscar Santos kreeg zijn eerste Regi-album op zijn achtste en ging op zijn tiende voor het eerst naar een show van hem Penxten. "Ik ben intussen ook bij hem thuis in de studio geweest en leer heel veel", zegt hij. De allergrootste droom van Santos is om ooit op de mainstage van Tomorrowland te staan.