Terminal Keulen/Bonn tijdlang dicht wegens "indringer"

De Duitse politie heeft alle vluchten aan terminal 1 van de luchthaven Keulen/Bonn een tijdlang stilgelegd, nadat een man ongecontroleerd voorbij de veiligheidszone geraakt was. Iedereen in terminal 1 moest opnieuw gecontroleerd worden. 2.500 passagiers liepen vertraging op.
Archief

De politie heeft de man intussen opgespoord en aan de tand gevoeld. Volgens sommige media gaat het om gehaaste reiziger. Maar dat is nog niet officieel bevestigd. Hoe dan ook heeft de "indringer" flink wat chaos veroorzaakt. Alle vluchten van terminal 1 werden gedurende ruim een uur stopgezet.

De vliegtuigen die al aan het taxiën waren moesten uit veiligheidsoverwegingen terugkeren naar de terminal. Vanaf 11.15 uur werden alle vluchten gestopt. Rond 13.30 uur werd de veiligheidszone weer vrijgegeven.

Pas begin maart had een jonge vrouw de veiligheidszone van de luchthaven Köln/Bonn kunnen ontwijken en daarmee de ontruiming van de vertrekzone in terminal 2 veroorzaakt. Toen ging het om 1.000 reizigers. Met de hulp van videobeelden werd de 23-jarige - een politieagente in burger - geïdentificeerd en opgepakt.