Vandaag en morgen grote hinder aan Leonardkruispunt

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor grote hinder vandaag en morgen op de Brusselse Binnenring aan het Leonardkruispunt, op de aansluiting met de E411 richting Namen. Daar houdt de politie sinds gisteren een van de twee rijstroken gesloten, omdat die in te slechte staat is. De herstellingswerken zijn voor morgen gepland.
Leonardkruispunt (archieffoto)

Op het het hoogtepunt van de drukke ochtendspits vanmorgen stond op de Binnenring aan het Leonardkruispunt ongeveer 22 kilometer file, vanaf Wemmel. Reizigers verloren er door de moeilijke doorstroming meer dan een uur tijd, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Rond 11.15 uur stond er nog steeds 6 kilometer file, goed voor een tijdverlies van een half uur.

Door de combinatie van het slechte weer en de spoorstaking verwacht Bruyninckx dat er ook tijdens de avondspits en morgen nog veel hinder zal zijn. "Ik verwacht dat de avondspits nog zwaarder zal zijn dan de ochtendspits", zegt hij. "Door de spoorstaking is er nog meer autoverkeer vanuit Wallonië en de E411 richting Namen is een belangrijke as."

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt mensen dan ook aan om rekening te houden met tijdverlies en raadt aan om de verkeersinformatie goed in het oog te houden. "Bestuurders kunnen dan best hun verplaatsing vervroegen of verlaten in functie van de actuele situatie", besluit Bruyninckx.