"Amber Heard is een slachtoffer van huiselijk geweld"

"Amber Heard heeft jarenlang geleden onder fysiek en psychisch misbruik door Johnny Depp." Dat beweren de advocaten van de Amerikaanse actrice die recent de echtscheiding van de beroemde acteur heeft aangevraagd. "Amber is een slachtoffer. Amber is een heldin."

Zowat een week geleden is bekend geraakt dat Heard en Depp uiteen gaan. De twee leerden elkaar in 2011 kennen op de set van "The rum diary" en trouwden in februari 2015.

Nauwelijks enkele dagen na het bericht dat ze zouden scheiden, besliste een rechter in Los Angeles dat Depp niet langer in de buurt van Heard mag komen. Toen al beschuldigde Heard hem van fysieke mishandeling. Concreet zou hij haar op 21 mei jongstleden hebben aangevallen. Hij zou onder meer haar eigen telefoon naar haar gezicht hebben gegooid met verwondingen aan de wang en het oog tot gevolg.

Privacy

In een mededeling geven haar advocaten nu meer tekst en uitleg. Daaruit moet blijken dat de mishandeling al jaren plaatsvond. Ze wijzen ook met een beschuldigende vinger naar de entourage van Depp.

Volgens meesters Samantha F. Spector en Joseph P. Koenig heeft Heard lang gewacht met een verklaring af te leggen aan de politie van Los Angeles omdat ze zowel haar eigen privacy als de carrière van Depp wou beschermen. "Het team van Depp heeft haar stilte tegen haar gebruikt. Hierdoor zag ze zich gedwongen om een verklaring af te leggen om de juiste versie van de feiten te geven."

"Amber is een financieel onafhankelijke vrouw"

"Amber heeft jarenlang geleden onder fysiek en psychisch misbruik door Johnny. In gevallen van huiselijk geweld is het niet ongewoon dat de dader het slachtoffer als de slechterik aanduidt. In werkelijkheid heeft Amber zich niet anders gedragen dan andere slachtoffers van huiselijk geweld, die vooral denken aan de schade die ze de dader mogelijk berokkenen en niet aan het misbruik dat ze zelf hebben ondergaan."

"Van meet af aan is het de wens van Amber geweest om deze kwestie zo discreet als mogelijk af te handelen. Helaas is het team van Johnny meteen naar de pers gestapt om Amber zwart te maken. Amber is een slachtoffer van huiselijk geweld. Geen enkele van haar daden is door geld gemotiveerd. Ze is een dappere en financieel onafhankelijke vrouw. Amber is een slachtoffer. Amber is een heldin."