Doek valt voor gratis muziekmagazine RifRaf

De stekker wordt na 27 jaar uit het gratis muziekblad RifRaf getrokken. Het blad kwam de voorbije jaren onder steeds grotere financiële druk te staan. Het laatste nummer wordt woensdag enkel digitaal gepubliceerd.

Het Belgische gratis muziekmagazine wordt na 27 jaar opgedoekt. In zijn gloriedagen was het blad goed voor een oplage van 35.000 exemplaren, 20.000 Nederlandstalige en 15.000 Franstalige.

Het muziektijdschrift groeide uit tot een gerespecteerd magazine dat veel aandacht had voor bands die buiten de mainstream opereren. Onder anderen de Belgische bands Amatorski, Black Box Revelation en Drums Are For Parades haalden de cover.

"Maar nu is het einde verhaal. Als je als gratis, onafhankelijk muziekmagazine alleen maar inkomsten hebt uit advertenties uit de sector dan weet je dat een terugval in die sector het einde kan betekenen. De financiële druk werd de voorbije jaren dan ook almaar groter", meldt RifRaf.

Meest gelezen