Klarafy vertaalt je favoriete muziek naar klassieke muziek

VRT-radiozender Klara lanceert vandaag Klarafy, een webtool die je op basis van je eigen Spotify-playlists klassieke muziek laat ontdekken die bij jouw muzikale voorkeuren past.

Klarafy is bedoeld voor al wie wel geïnteresseerd is in klassieke muziek, maar niet weet waar te beginnen. Je vindt Klarafy via klarafy.be of klara.be. Door je Spotify-playlist aan te klikken in Klarafy krijg je meteen een aantal suggesties van klassieke muziek die bij jouw smaak aansluit.

“Klassieke muziek is een rijke, onuitputtelijke schatkist, met de meest uiteenlopende soorten muziek", zegt Sander De Keere, Klara-presentator en ambassadeur van Klarafy. "Dus maakt Klara zich sterk dat klassieke muziek ook liefhebbers van totaal andere genres kan aanspreken. Alleen, hoe vind je die stukken die aanleunen bij jouw muziek? Daarvoor is er nu Klarafy.”

Pat Krimson, Johannes Verschaeve (The Van Jets) en Nicole en Hugo waren alvast aangenaam verrast over wat Klarafy hen aanbood. "Omdat ik van hevige muziek hou, kreeg ik "Muziek voor strijkers, percussie en celesta", een stuk van Béla Bartók aangeraden", zegt Pat Krimson. "Daar zit dynamiek in. En dynamiet ook. Daar zou ik zo een dj-set mee kunnen starten. Bovendien kun je in Klarafy ook parameters aanpassen, zoals stemming of genre. Zo leerde ik op basis van "Electro" de muziek van Steve Reich kennen. Een ontdekking!"