Online stripwinkel Yieha bereikt 200.000 lezers

Een jaar na de start van de online stripwinkel Yieha van Ballon Media en Standaard Uitgeverij blijkt dat Vlamingen en Nederlands ook digitale strips lezen. Het voorbije jaar hebben meer dan 200.000 lezers gebruik gemaakt van de gratis previews en werden enkele tienduizenden albums verkocht, klinkt het.

Een jaar geleden stelden Ballon Media en Standaard Uitgeverij de website en gratis app Yieha voor. Stripliefhebbers kunnen op Yieha terecht om strips te kopen of gratis previews bekijken.

"Op 1 jaar tijd proefden meer dan 200.000 lezers van de gratis previews en werden enkele tienduizenden albums verkocht, zowel via de app als via het web", meldt Yieha.

Yieha heeft op dit ogenblik 1.100 albums in de aanbieding. "Na een jaar Yieha hebben we vooral geleerd dat de digitale en de papieren stripmarkt mekaar aanvullen. Yieha heeft het potentieel om de place to be te worden voor alle stripliefhebbers", zegt Fabrice Dekerf van Standaard Uitgeverij.

Meest gelezen