Thailand haalt tijgers weg uit controversiële tempel

De Thaise autoriteiten zijn begonnen met het weghalen van tijgers uit de beroemde tijgertempel in Kanchanaburi, ten westen van hoofdstad Bangkok. Volgens de regering hebben de boeddhistische monniken geen vergunning om de dieren te houden. Daarnaast zijn er ook beschuldigingen van illegale dierenhandel en illegaal fokken van dieren.

De tijgertempel is een drukbezochte toeristische attractie. Bezoekers kunnen de tijgers voederen en tegen betaling foto's van de dieren nemen. Al jaren proberen de autoriteiten de 137 tijgers daar weg te halen, tevergeefs.

"Deze keer hebben we een bevel van de rechter", zegt de vicedirecteur van Thaise dienst voor Nationale Parken. De operatie van vandaag is mogelijk geworden na klachten van dierenrechtenorganisaties over illegale dierenhandel en het illegaal fokken van dieren. 

Tot nu toe zijn 3 van de 137 aanwezige tijgers weggehaald. Die dieren werden verdoofd en weggevoerd naar verschillende opvangcentra, elders in Thailand.