Twee zwaargewonden na brand in Niel

In Niel, in de provincie Antwerpen, zijn vannacht 11 bewoners van een appartementsgebouw na een brand naar het ziekenhuis gebracht. Twee van hen moesten worden gereanimeerd. De brand is vermoedelijk aangestoken.

De brand brak afgelopen nacht om twee uur uit in een appartementsblok in de Antwerpsestraat in Niel. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand snel blussen. Onder de trap in de inkomhal vonden ze een matras die vuur had gevat en voor een sterke rookontwikkeling had gezorgd in het gebouw.

Elf bewoners werden bevangen door de rook. Twee van hen moesten worden gereanimeerd en werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook de andere bewoners werden naar ziekenhuizen gebracht.

Het is al de vierde brand dit jaar in het gebouw. Van de drie voorbije branden wordt nog onderzocht of het om brandstichting ging. Toen brandde er telkens afval en papier. Bij de vorige branden vielen er evenwel geen gewonden.