Veroordeling Costa Concordia in beroep bevestigd

In Italië heeft het hof van beroep de veroordeling van de kapitein van het gezonken cruiseschip Costa Concordia bevestigd. Kapitein Francesco Schettino was vorig jaar tot 16 jaar en een maand cel veroordeling wegens zijn aandeel in de scheepsramp.

Vier jaar geleden is het cruiseschip Costa Concordia voor de Italiaanse kust gekapseisd. Bij die ramp zijn 32 mensen gedood. 

Kapitein Francesco Schettino was meteen in opspraak gekomen omdat hij de ramp zou hebben veroorzaakt en het schip voor zijn passagiers had verlaten.

Vorig jaar was hij door een rechtbank schuldig bevonden aan doodslag, het veroorzaken van een scheepsramp en het in de steek laten van zijn passagiers. Schettino had toen 16 jaar en een maand cel gekregen.

De aanklager was echter in beroep gegaan ,maar het hof in Firenze heeft de veroordeling van vorig jaar nu bevestigd.