Vooraanstaande Republikeinen plannen niet deel te nemen aan Conventie

Een reeks vooraanstaande Republikeinen, onder wie de "dynastie-Bush", plannen niet deel te nemen aan de partijconventie van de Grand Old Party van 18 tot 21 juli. Dat heeft de conservatieve nieuwszender Fox gemeld. Op die Conventie verkrijgt de controversiële vastgoedmagnaat Donald Trump normaal gezien de nominatie voor de strijd om het Witte Huis.

Als ze bij hun plan blijven, zal Trump er niet de vroegere presidenten George Bush (dus senior Herbert Walker en junior Walker) tegen het lijf lopen.

De enig overgebleven kandidaat van de Republikeinen zal er volgens Fox ook enkel de kat zien van de vroegere presidentskandidaten John McCain en Mitt Romney.

Nog een opvallende afwezige is Jeb Bush, zoon van George Herbert Walker en broer van Walker Bush. Hij was dit jaar zelf kandidaat maar gooide na tegenvallende resultaten in de eerste voorverkiezingen snel de handdoek in de ring.

En zo lijkt de tweedracht binnen de Republikeinse partij zich verder te zetten, ook na de vernietigende campagne van de afgelopen maanden.