"Sommigen onder ons moesten een schone broek aantrekken"

"Al was het een film, het scenario van dit safaritreffen had ik niet beter kunnen schrijven." Zo omschrijft acteur Arnold Schwarzenegger een aanvaring met een olifant tijdens een safaritocht in Zuid-Afrika.

Arnold Schwarzenegger is nog steeds springlevend, alle valse doodsberichten die recent over hem opduiken ten spijt. Toch moest hij gisteren even voor zijn leven vrezen tijdens een safaritocht in Zuid-Afrika.

De jeep waarin de voormalige gouverneur van Californië en zijn gezelschap de lokale natuur verkenden, trok plots de aandacht van een olifant. Wat volgde waren enkele spannende momenten die een van de inzittenden met een camera filmde. De beelden heeft Schwarzenegger zelf via sociaalnetwerksites verspreid.

De video toont hoe de olifant het voertuig nadert en met een van zijn slagtanden op de motorkap tikt. Vervolgens lijkt het dier weg te lopen, maar algauw keert het op zijn stappen terug en chargeert het in de richting van Schwarzenegger en co. De bestuurder van het voertuig heeft dan gelukkig het gaspedaal al ingedrukt.

"Al was het een film, het scenario van dit safaritreffen had ik niet beter kunnen schrijven", geeft de acteur op Twitter, Facebook en Instagram mee. "Ik heb veel ontzag voor deze mooie en sterke dieren, hoewel sommigen onder ons hierna een schone broek moesten aantrekken."

"We moeten stoppen met deze dieren te vermoorden", gaat hij verder. "Take a photo, not a shot. Wil je liever deze schepsels aanschouwen dan een stuk ivoor? Ik dacht het wel."