Acteur uit "The shield" veroordeeld voor moord op vrouw

De Amerikaanse acteur Michael Jace is door de rechtbank in Los Angeles schuldig bevonden aan doodslag. Hij riskeert levenslang omdat hij zijn vrouw om het leven heeft gebracht. De acteur uit "The shield" en "Boogie nights" heeft volgens de jury zijn vrouw in 2014 in de rug en in de benen geschoten.

De Amerikaanse acteur Michael Jace is in de rechtbank van Los Angeles schuldig bevonden aan doodslag. De strafmaat moet nog bepaald worden, maar hij riskeert een levenslange celstraf.

De 53-jarige acteur wordt ervan beschuldigd zijn vrouw April in mei 2014 in de rug en in beide benen te hebben geschoten. De feiten speelden zich af voor de ogen van hun twee zonen, die niet gewond raakten bij het incident.

Michael Jace zei tijdens zijn arrestatie dat hij boos was en dat hij hij zijn vrouw enkel wou verwonden, niet doden. Zijn advocaten vroegen hem te berechten voor doodslag in plaats van voor moord. De jury ging daar op in, omdat de feiten niet met voorbedachten rade werden gepleegd.

Op 10 juni wordt de straf bepaald. Michael Jace is bekend van de televisieserie "The shield". Hij had ook kleine rollen in bekend films als "Forrest Gump", "Boogie nights" en "Fair game".