Bedenkster "Orange is the new black" maakt nieuwe serie

De Amerikaanse scenariste Jenji Kohan werkt aan een nieuwe televisieserie voor de digitale zender Netflix. De komische serie krijgt als titel "Glow" (Glorious ladies of wrestling) en gaat over vrouwelijke worstelaars. Kohan werkt op dit ogenblik aan het vierde seizoen van het succesvolle "Orange is the new black" voor Netflix.

De Amerikaanse scenariste Jenji Kohan heeft zich laten inspireren door de wereld van de vrouwelijke worstelaars voor een nieuwe serie voor de digitale zender Netflix. "Glow" (Glorious ladies of wrestling) speelt zich af in de jaren tachtig.

De 46-jarige Kohan heeft de voorbije twee decennia meegewerkt aan verschillende succesvolle televisieseries. Ze begon haar carrière voor "The fresh prince of Bel-Air" en werkte daarna mee aan onder meer "Will & Grace", "Weeds" en "Sex and the city". In 2013 bedacht ze "Orange is the new black" voor Netflix.

Het is nog niet bekend wanneer "Glow" uitgezonden zal worden. Op dit ogenblik legt Kohan de laatste hand aan het vierde seizoen van "Orange is the new black". De reeks gaat in première op 17 juni.