CDH roept op tot wapenstilstand tussen regering en vakbonden

Benoît Lutgen, de voorzitter van de Franstalige centrumpartij CDH, roept de regering en de vakbonden op om enkele dagen van wapenstilstand in acht te nemen. De regering moet in die periode de maatregelen opschorten die de openbare diensten treffen, terwijl de bonden hun stakingen moeten stopzetten, aldus Lutgen.

"In het licht van de vastlopende sociale crisis zouden alle partijen dankzij zo'n moratorium van verschillende dagen opnieuw op een serene manier rond de tafel kunnen gaan zitten. Daar kunnen ze dan komen tot nieuwe, constructieve oplossingen die iedereen ten goede komen en de blokkering van het land beëindigen", aldus de CDH-voorzitter.

Het is volgens Lutgen tijd om "met de witte vlag te zwaaien" en te erkennen dat alle partijen een stap moeten zetten. "De Belgen moeten niet lijden onder deze stellingenoorlog tussen de MR/N-VA-regering en de vakbonden", besluit hij.