Clinton: "Donald Trump is een bedrieger"

In de Verenigde Staten is de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton hard uitgevallen tegen haar Republikeinse rivaal Donald Trump. Volgens Clinton is Trump "een bedrieger". Clinton en Trump zijn wellicht de grote tegenstanders bij de komende verkiezingen in november.

Hillary Clinton is nog niet helemaal zeker van haar nominatie als kandidaat voor de Democratische partij, maar ze schiet nu al erg graag met scherp op Donald Trump, die al zeker is van de Republikeinse nominatie.

Tijdens haar campagne in New Jersey viel Clinton daarom hard uit naar Trump die "een bedrieger" is omdat hij goedgelovige studenten veel geld heeft laten betalen voor een zo goed als waardeloze opleiding in de intussen opgedoekte Trump University. 

Studenten moesten daar 35.000 dollar betalen voor de inzichten die Trump gebruikte om geld te verdienen in de vastgoedsector. Veel ex-studenten hebben inmiddels gezamenlijke processen aangespannen. Er zijn klachten over waardeloze opleidingen, maar ook over agressieve verkoopsmethoden en manipulatie en het overhalen van mensen die de opleidingen eigenlijk niet konden betalen. 

Hoe dan ook lijkt Clinton nu een stevig wapen in handen te hebben tegen wat wellicht haar grote tegenstander in november wordt. Eerder was Clinton zelf in verlegenheid gebracht met de kwestie rond haar e-mails, waarbij ze als minister van Buitenlandse Zaken vertrouwelijke mails zou hebben verstuurd via haar persoonlijke server en niet via de beveiligde server van haar ministerie.

Trump University kan vervelend worden

Trump University werd in 2004 opgezet als een opleidingsschool voor enterpreneurs. Net zoals bij veel andere projecten, leende Trump vooral zijn naam aan een zakenproject dat vooral met geld van anderen werd gefinancierd. Hoezeer Trump zelf betrokken was bij de opleiding, is niet duidelijk, maar de "universiteit" beriep zich wel op de "zakenervaring" van Trump.

De Trump University is inmiddels opgedoekt, maar er zijn twee grote rechtszaken aangespannen door ex-studenten die zich bedrogen voelen. Onlangs liet een rechter documenten vrij, waarbij bleek dat medewerkers van de universiteit agressieve verkoopstechnieken aangeleerd werden.