Hinder aan Brusselse Leopold II-tunnel door technisch defect

In Brussel is de Leopold II-tunnel vanmorgen ruim een uur dicht geweest in beide richtingen omdat er technische problemen waren. Intussen is de tunnel opnieuw open en de grootste vertragingen zijn achter de rug.

Deze ochtend bleken er problemen met de communicatie tussen de tunnel en het controlecentrum, waardoor de tunnel niet langer op afstand bediend kon worden. Dat heeft bijvoorbeeld gevolgen voor de verluchting van de tunnel.

De technische problemen zijn nog niet opgelost en de oorzaak van het defect is ook nog niet gevonden. "Maar omdat de tunnel nu beheerd wordt vanuit de technische lokalen in de tunnel zelf, is de tunnel wel opnieuw vrijgegeven", zegt de woordvoerster van Mobiel Brussel Inge Paemen.

Doordat de tunnel een uur was afgesloten, stonden er lange files in de omgeving. De meeste problemen zijn intussen van de baan, zegt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman."Voorlopig is er nog wat drukte, maar we hebben het ergste wel gehad."