Leopold II-tunnel tijdlang afgesloten door spookrijders

In Brussel zijn een tijdlang alle inritten van de Leopold II-tunnel richting het centrum afgesloten geweest. Mobiel Brussel had die beslissing genomen omdat er spookrijders waren gesignaleerd in de tunnelkoker zelf.
Archieffoto

Aanleiding van de chaos in de Brusselse tunnels was een ongeval in de Naamsepoorttunnel verderop. Die tunnel moest gesloten worden en daardoor begon het verkeer sterk te vertragen, tot in de Leopold II-tunnel.

Sommige bestuurders vonden er niet beter op om dan maar rechtsomkeert te maken in de tunnel zelf. "Dat is erg gevaarlijk rijgedrag", vindt Mobiris.

Daarom werd besloten om alle inritten van de tunnel richting het centrum af te sluiten, ook de hoofdingang. Intussen is de tunnel opnieuw volledig vrijgegeven. In de tunnel aan de Naamsepoort is intussen ook al een rijstrook opnieuw vrij.

Eerder vanmorgen was de Leopold II-tunnel ook al een uur lang afgesloten in beide richtingen, door een technisch probleem. Dat gaf een file tot op de E40.