Met kinderen naar Lego-tentoonstelling? Niet altijd een goed idee

Met kinderen naar een Lego-tentoonstelling gaan: het lijkt een goed idee, maar het kan ook ernstige gevolgen hebben. Het is iets wat de ouders van een Chinees jongetje wellicht maar al te goed beseften, toen het kind een kostbaar werk brak.

Afgelopen zondag opende een nieuwe Lego-tentoonstelling in Ningbo in China. Een van de pronkstukken was zonder twijfel het beeld van Nick uit de film "Zootopia". Waarde? Zo'n 100.000 yuan, ofwel zo'n 13.600 euro. Nog geen uur nadat de deuren waren opengaan, liep een Chinese jongen het werk omver. 

Volgens Zhao - de man die drie dagen en nachten puzzelde om tot het uiteindelijke resultaat te komen - hebben de ouders van het kind zich alvast uitvoerig geëxcuseerd. 

Ondanks de hoge waarde van het werk vraagt de artiest geen compensatie aan de ouders. De jongen had immers niet de bedoeling om het beeld te breken, zo klinkt het. 

lees ook