Ook vandaag nog hinder op het spoor verwacht

Gisterenavond zijn er opnieuw problemen geweest met het treinverkeer. Na het afspringen van het overleg tussen de directie en de bonden bij de NMBS, wordt ook vandaag hinder verwacht. De NMBS raadt de reizigers aan zich op voorhand te informeren.

Hoe erg de hinder op het spoor zal zijn vandaag, is koffiedik kijken, zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. Hij verwacht wel nog steeds hinder in Vlaanderen en zwaar verstoord treinverkeer in Wallonië, maar het is heel moeilijk om in te schatten waar precies.

Temmerman raadt de reizigers dan ook aan om zich te informeren voor ze naar het station vertrekken, via de website, routeplanner of de app, en te luisteren naar de aankondigingen in de stations. 

Avondspits

Als gevolg van acties van de spoorbonden verloopt het treinverkeer al bijna een week verstoord. Tijdens de avondspits gisterenavond hebben her en der reizigers grote vertragingen opgelopen, zegt de NMBS.

In Vlaanderen reden tijdens de avondspits gemiddeld zeven op de tien treinen, maar er waren grote regionale verschillen. Zo reden er op de lijn Oostende-Gent-Brussel negen op de tien treinen, terwijl dat tussen Antwerpen en Brussel slechts een op de twee was. Op de lijn Luik-Leuven-Brussel, waar een deel van de treinen niet voortreed naar Wallonië, reed 45 procent. Naar de luchthaven ten slotte reden vier op de tien treinen. In Wallonië reden eveneens slechts vier op de tien treinen.

Volgens Frédéric Petit, de woordvoerder van Infrabel was de situatie vergelijkbaar met die van de voorbije week. Enkel dinsdag, met de nationale actiedag, was de hinder groter.