Operaties uitgesteld in Antwerpse GZA-ziekenhuizen na technisch probleem

In de drie ziekenhuizen van de Gasthuiszusters in Antwerpen zijn een aantal operaties en onderzoeken uitgesteld door een technisch probleem met het computernetwerk. Het probleem is intussen opgelost.
Sint-Augustinus in Wilrijk.

Het gaat om de drie ziekenhuizen van de Gasthuiszusters in Antwerpen (Sint-Vincentius), Wilrijk (Sint-Augustinus) en Mortsel (Sint-Jozef). Wat de oorzaak was van het computerprobleem, is nog niet bekend.

"Alle acute ingrepen zijn veilig afgesloten. We hebben beslist om de geplande ingrepen vandaag niet meer te laten doorgaan. Het is geregeld met de nooddiensten dat levensbedreigende situaties afgeleid worden naar andere ziekenhuizen", zei Geert Goossens van de Gasthuiszusters vanmiddag. Intussen kunnen acute problemen opnieuw behandeld worden in de ziekenhuizen.

Volgens Goossens is de veiligheid van de patiënten niet in het gedrang gekomen. Voor de uitgestelde onderzoeken en operaties zal een nieuwe afspraak gemaakt worden.