Opwaaiende jurk van Monroe te zien in Amsterdam

De iconische witte jurk die Marilyn Monroe droeg in "The seven year itch" is het topstuk van de expo over het leven en werk van de actrice in Amsterdam. De expo met bijna 150 persoonlijke bezittingen van de Amerikaanse actrice worden van 1 oktober tot 5 februari 2017 tentoongesteld in de Nieuwe Kerk.

De Nieuwe Kerk in Amsterdam wijdt in het najaar een expo aan de in 1962 overleden actrice Marilyn Monroe. De blonde actrice zou vandaag negentig jaar geworden zijn.

De tentoonstelling "90 jaar Marilyn. Omzien naar een iconische vrouw" toont bijna 150 persoonlijke bezittingen van Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe is de artiestennaam van Norma Jeane Baker. In de jaren vijftig groeide ze uit tot het seksymbool van Hollywood. Ze acteerde in films als "The seven year itch" en "Some like it hot".

In 1962 werd ze levenloos aangetroffen door een huishoudster in haar woning in Californië. Uit de autopsie bleek dat de actrice vermoedelijk om het leven is gekomen door vergiftiging na een overdosis medicijnen.