Schip tegen brug gevaren op Albertkanaal in Antwerpen

Op het Albertkanaal in Antwerpen is gisterenavond laat een binnenschip tegen een brug gevaren. Het schip was geladen met hout en de stuurhut was niet genoeg naar beneden gelaten, waardoor ze klem raakte onder de brug. Een van de opvarenden raakte zwaargewond.

Het ongeval gebeurde in het Albertkanaal parallel aan de Vaartkaai, aan de brug van de Ingenieur Menneslaan.

De stuurhut van het schip raakte door de botsing klem onder de brug en werd volledig vernield. "De hulpdiensten hebben het schip, dat met hout geladen was, zwaarder gemaakt door het te vullen met water, waardoor het wat gezakt is", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. "Daardoor is het weer vrijgekomen en kon het geleidelijk aan uit de vaargeul getrokken worden."

Er waren op het moment van het ongeval acht mensen aan boord van het schip. Eén persoon raakte bij het ongeval zwaargewond. Hij werd ontzet door de brandweer. Intussen is het schip opnieuw weggesleept en na een grondige inspectie werd de brug vrijgegeven voor het verkeer.

Meest gelezen