Supergroep Prophets of Rage voor het eerst op podium

De nieuwe band Prophets of Rage met muzikanten van Rage Against The Machine, Public Enemy en Cypress Hill heeft een concert gegeven in Los Angeles. De opbrengst van het optreden in de club Whisky A Go Go schenken de muzikanten aan een daklozenorganisatie.
AFP or licensors

B-Real van Cypress Hill, Chuck D en DJ Lord van Public Enemy en Brad Wilks, Tim Commerford en Tom Morello van Rage Against The Machine hebben hun eerste optreden als Prophets of Rage gegeven in Los Angeles.

Prophets of Rage werd twee weken geleden voorgesteld. Heel wat fans van Rage Against The Machine hoopten op een reünie van de band, maar zanger Zack de la Rocha werkt niet mee aan het nieuwe project. Prophets of Rage bestaat uit de drie overige leden van Rage Against The Machine met muzikanten van Cypress Hill en Public Enemy.

De naam van de groep verwijst naar een nummer van Public Enemy. "Het optreden van Prophets of Rage heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het was een indrukwekkende show", meldde een bezoeker van het concert achteraf op Twitter. Er zijn nog geen nieuwe concertdata van de band bekend.