Twee doden bij schietpartij in UCLA in Californië

Om de campus van de UCLA-universiteit in Los Angeles zijn minstens twee mensen gedood bij een schietpartij. De campus is afgesloten en de politie doorzoekt het complex. Het zou gaan om een moord en een zelfmoord.

Vanavond kreeg de politie van Los Angeles een melding dat er een man aan het schieten was in een gebouw van de University of California Los Angeles (UCLA). Dat was het geval in Boelter Hall, een campus voor wetenschappen en ingenieursopleidingen. 

De oproerpolitie heeft de campus meteen afgesloten en doorzoekt nu de gebouwen. De politie bevestigt dat er ten minste twee doden zijn gevallen. Wellicht gaat het om een slachtoffer en de dader. In de buurt zijn ook een afscheidsbrief en een vuurwapen gevonden.

De politie gaat ervan uit dat het incident nu achter de rug is, maar agenten doorzoeken nog altijd de erg grote campus. Er zijn meer dan 43.000 studenten in de UCLA en de campus bevindt zich in een dicht bevolkt gebied in het noorden van Los Angeles.

Opnieuw onrust in Californië

De UCLA is één van de meest bekende universiteiten in de VS. In dat land zijn er wel vaker schietpartijen en erg vaak vinden die plaats in scholen of universiteiten. Het gaat dan om dolle schutters of mensen met mentale problemen.

Vorig jaar vielen er evenwel 14 doden bij een grote schietpartij in San Bernardino, ten oosten van Los Angeles. Die moordpartij was het werk van een islamitisch koppel dat geradicaliseerd was. De daders werden nadien gedood door de politie. De aanslag van San Bernardino zonden een schok door de VS en waren mee de aanleiding voor de beruchte kiesbelofte van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump om alle moslimmigranten voortaan de toegang tot de VS te weigeren.