Verschillende sabotageacties op het spoor in Wallonië

In Wallonië hebben stakende NMBS-werknemers verschillende treinen gesaboteerd. Door de staking is er sowieso weinig treinverkeer in Wallonië, maar de sabotages hinderen ook de weinige treinen die wel rijden. Infrabel dient een klacht in tegen de sabotageplegers.
Via een kabel veroorzaken sabotageplegers kortsluiting om zo de signalen te verstoren.

"Deze ochtend hebben we verschillende gevallen van sabotage vastgesteld in Wallonië", zegt Frédéric Petit van Infrabel. "Zo hebben een aantal manifestanten kortsluiting veroorzaakt om zo de signalen te verstoren." Daarnaast werden er voetzoekers op het spoor gelegd. Wanneer een trein over zo'n voetzoeker rijdt, veroorzaakt dit een automatische stop. Ook werd de rode vlag in het spoor gelegd, wat betekent dat de trein moet stoppen en er is ook sprake van spoorlopen.

De feiten deden zich voor in Flawinne, Waterloo, Châtelet en La Louvière-Sud, maar ook in Ronse, vlak bij de taalgrens.

Voor Infrabel gaat het om "onverantwoorde en schandalige daden". "De sabotageacties kunnen echt niet door de beugel", zegt Petit. "We zullen dan ook klacht indienen tegen de personen die een sabotagedaad hebben gepleegd."