"Hallo, 911? Euh, mijn papa reed door het rood"

In Massachusetts, in de VS, heeft een jongen van 5 naar het noodnummer 911 gebeld om te zeggen dat zijn papa door een rood licht was gereden. De jongen deed dat niet zomaar impulsief: hij had er goed over nagedacht.

Robbie Richardson was met zijn vader op weg naar de carwash toen die blijkbaar door het rode licht reed. "Robbie zei me meteen: hey papa, je bent wel door het rode licht gereden!", vertelt vader Michael aan CBS Boston.

De vader claimt in elk geval dat het mocht. "Ik zei hem: Robbie, hier mag je doorrijden, nadat je eerst bent gestopt en hebt gekeken of er geen ander verkeer aankomt." Robbie was evenwel niet overtuigd. In de carwash zegt hij dat hij de politie zal bellen. Michael was niet ongerust: hij dacht niet dat het effectief ging gebeuren.

Maar eenmaal thuisgekomen, houdt de jongen woord: hij grijpt naar de telefoon en draait 911, het noodnummer in de VS. Een personeelslid van Quincy police neemt op. De jongen aarzelt, maar zegt dan "papa is door een rood licht gereden". Hij beschrijft vervolgens de auto: "Een zwarte pick-up. Het was een nieuwe, die van mama."

Uiteindelijk komt vader Michael aan de telefoon en kan hij de politie ervan overtuigen dat er niets aan de hand is. Hij komt er uiteindelijk zonder verdere problemen vanaf, na uitgebreide excuses voor het telefoontje.

"Volgende keer bel ik naar de oogarts"

Robbie zelf heeft zijn mening intussen bijgestuurd en gaat de volgende keer aan andere strategie proberen: "Mocht het nog eens gebeuren, dan zou ik niet meer de politie bellen, maar de oogarts, zodat hij iets aan zijn zicht kan doen."

Naar verluidt wil Robbie later trouwens politieman worden.

lees ook