"Nieuw album van Metallica is deze zomer af"

Volgens drummer Lars Ulrich zijn de nummers voor het nieuwe Metallica-album bijna klaar, al is het waarschijnlijk wachten tot 2017 aleer de plaat in de rekken zal liggen. "We gaan nu nadenken over hoe we het album met het universum gaan delen."

De metalband werkt al sinds november aan de nieuwe plaat in San Rafael, in Californië. "We zijn aan het einde gekomen van het muzikale en creatieve proces", zei Ulrich aan Metal Forces. "We zijn nu aan het nadenken over de manier waarop we deze plaat gaan delen met het universum. In juni gaan we beslissen welke naam de plaat krijgt en welke nummers we er gaan opzetten."

Wanneer het nieuwe album precies in de winkel zal liggen, is nog onduidelijk. “Het kan best zijn dat het album in 2016 in de rekken ligt, maar het zou verstandiger zijn om te zeggen dat het pas in 2017 uitkomt”, besluit Ulrich.