Alpro creëert 160 nieuwe banen door miljoeneninvestering

Voedingsbedrijf Alpro investeert dit jaar 115 miljoen euro, waarvan 80 miljoen euro in België. In totaal komen er 160 nieuwe banen bij, waarvan 130 in België. Alpro ziet de markt van plantaardige drinks en voedingsproducten steeds vergroten, waardoor het bedrijf al voor het derde jaar op rij fors kan investeren.

Alpro heeft in ons land twee vestigingen: een hoofdzetel in Gent en een productiesite in Wevelgem. Sinds 2012, toen het bedrijf zijn bestaande gamma voedingsproducten op basis van soja uitbreidde met de lancering van drinks op basis van amandel en hazelnoot, investeerde Alpro al 155 miljoen euro in nieuwe productielijnen en uitbreiding van het gamma. Vorig jaar werd 80 miljoen euro geïnvesteerd en kwamen er 200 extra medewerkers bij.

CEO Bernard Deryckere geeft aan dat de productiecapaciteit door de investeringen met een kwart moet toenemen. "We investeren onder meer in nieuwe productielijnen, nieuwe verpakkingslijnen, in de opbouw van een volledig geautomatiseerd magazijn en in andere logistieke verbeteringen", aldus Deryckere.

Alpro realiseerde vorig jaar een omzet van 480 miljoen euro en telde eind vorig jaar 1.110 werknemers in Europa, waarvan 780 in België. Het voedingsbedrijf heeft productievestigingen in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.