Dansfestival Half Oogst vervangt Marktrock in Leuven

Het festival Half Oogst, dat in het teken staat van dans en beweging, is de vervanger van het Marktrockfestival dat dit jaar voor het eerst in meer dan 30 jaar niet meer georganiseerd wordt in Leuven. Dat heeft de vzw Leuvenement donderdag bekendgemaakt.

Het nieuwe festival Half Oogst in Leuven vindt komende zomer plaats 13 en 14 augustus. Half Oogst is de vervanger van Marktrock in Leuven. Marktrock blijft wel nog bestaan in Vilvoorde, Aalst en Bilzen.

Op zaterdag 13 augustus spelen The Earth Wind & Fire Experience & The Al McKay Allstars op de Oude Markt in Leuven. Een dag later is het de beurt aan Gers Pardoel en De Jeugd van Tegenwoordig.

Op de Vismarkt wordt tijdens de twee avonden een Bal Populaire georganiseerd met de VRT Bigband. Het Hogeschoolplein wordt een plaats om te chillen, met optredens van Rich Medina uit de VS op zaterdag en Max Graef uit Duitsland op zondag.

Op het Ladeuzeplein worden twee dagen lang allerlei dansactiviteiten georganiseerd. In samenwerking met het STUK Kunstencentrum werd speciaal voor dit festival een nieuwe dansproductie gecreëerd die op zondag zal worden opgevoerd.

Daarnaast wordt die dag ook de talentenjacht "Op Zoek Naar Vlaams Danstalent" georganiseerd. Op het plein wordt ook een 200 m2 grote muur gebouwd waar Leuvense kunstenaar aan street art kunnen doen. Ook op drie andere locaties in de stad duiken grote streetartkunstwerken op.