Emily Blunt krijgt hoofdrol in vervolg "Mary Poppins"

De Britse actrice Emily Blunt zal nanny Mary spelen in de opvolger van de Disney-klassieker "Mary Poppins". Emily Blunt neemt de fakkel over van Julie Andrews, die in 1964 wereldberoemd werd door de film.

Aanvankelijk werd Anne Hathaway genoemd als de opvolgster van Andrews, maar de rol ging dus naar Emily Blunt. De actrice is vooral bekend van de films "The devil wears prada" en "The young victoria".

Het vervolg op "Mary Poppins" zal zich afspelen in het Londen van het interbellum, zo'n 20 jaar na haar vorige belevenissen. De kinderen Michael en Jane Banks zijn intussen volwassen en krijgen bezoek van hun kindermeisje na een persoonlijk verlies.

Rob Marshall, bekend van de musical "Chicago" en de film "Into the woods", zal de film regisseren. De film wordt in december 2018 in de bioscoop verwacht.

Vijf oscars

De film "Mary Poppins" is gebaseerd op een boek van P.L. Travers, die voor het eerst verscheen in 1934. De auteur schreef daarna nog zeven verhalen over de avonturen van de magische kinderjuf. De film won uiteindelijk vijf Oscars, waaronder die voor Beste Actrice voor Julie Andrews.