Overvallers hadden één ding uit het oog verloren

In de buurt van Orléans, in Frankrijk, hebben overstromingen een einde gemaakt aan de vluchtroute van twee dieven. De mannen mochten het in nat pak, uitgeput en onderkoeld, uitleggen aan de politie-inspecteurs.

De twee mannen hadden hun slag geslagen in Fleury-les-Aubrais. Gemaskerd en gewapend hadden ze de plaatselijke supermarkt overvallen. Vervolgens gingen ze op de vlucht met de auto. Twee zwaantjes gingen in de achtervolging. 

Het ging mis voor de twee in een bebost gebied rond Orléans, waar ze met hun BMW vast kwamen te zitten op de D97 door de overstromingen. Slecht nieuws voor de overvallers, goed nieuws voor de zwaantjes.

Op sommige plaatsen stond het water op de weg anderhalve meter hoog. Er was geen doorkomen aan, behalve... al zwemmend. De mannen konden uitgeput en onderkoeld opgepakt worden.

"Het noodweer heeft deze zaak iets vergemakkelijkt", zei Yolande Renzi, procureur voor de République d'Orléans. In Frankrijk, vooral de centrale regio rond Orléans en naar Parijs toe, zijn door het wassende water al ruim 5.000 mensen geëvacueerd.

lees ook