Prince overleden aan overdosis van pijnstiller

De Amerikaanse zanger Prince is overleden aan de gevolgen van een overdosis van de pijnstiller Fentanyl. Prince heeft volgens de lijkschouwer ongewild een overdosis van het geneesmiddel op basis van opiaten genomen vlak voor zijn dood.
AP1985

Prince is overleden aan een overdosis opiaten. De zanger gebruikte het verslavende geneesmiddel Fentanyl omdat hij sukkelde met zijn heup. Fentanyl is enkel op voorschrift verkrijgbaar, zowel in ons land als in de VS. Prince diende de pijnstiller zelf toe.

Het hoofd van de lijkschouwingsdienst Midwest Medical Examiner Office, Quin Strobl, heeft in zijn autopsierapport gemeld dat Prince overleden is aan een overdosis van het opiaat.

Het geneesmiddel Fentanyl werd in 1959 ontdekt door Paul Janssen en wordt vooral gebruikt voor pijnbestrijding bij kankerpatiënten. De pijnbestrijder is vijftig tot honderd keer zo krachtig dan gewone morfine.

Prince werd op 21 april dood aangetroffen in zijn studio op zijn domein in Minneapolis. In zijn woning werden heel wat pijnstillers gevonden. De lijkschouwer heeft nu een einde gemaakt aan de speculatie over de doodsoorzaak van de 57-jarige Prince.