Ryanair schaft uiteenlopende bagagetarieven af

Ryanair schrapt verschillende bagagetarieven. Tot nu moesten passagiers bij de Ierse lagekostenmaatschappij zeer uiteenlopende tarieven betalen om hun koffers te kunnen inchecken. Voortaan wordt de kostprijs van bagage enkel nog bepaald door zijn gewicht en de duur van de vlucht.

Tot nu hanteerde Ryanair naar eigen zeggen maar liefst 108 verschillende bagagetarieven. Naarmate het tijdstip van vertrek naderde, werd het bijvoorbeeld steeds duurder om een koffer bij te boeken. Dat onderscheid valt weg. Ook de tijd van het jaar waarin je een vlucht boekt, bepaalt niet langer de prijs van je bagage.

Volgens Ryanair zou deze herziening voor 92 procent van de passagiers betekenen dat het goedkoper wordt om een koffer mee te nemen. Alleen voor reizigers op een vlucht langer dan 3 uur blijft het tarief hetzelfde.