Saudi-Arabië steekt 3,1 miljard euro in Uber

Het staatsinvesteringsfonds van Saudi-Arabië investeert 3,5 miljard dollar (circa 3,1 miljard euro) in onlinetaxidienst Uber. Volgens het bedrijf is het de grootste investering tot nu toe.

Saudi-Arabië wil niet enkel in de olie-industrie investeren en zoekt daarom andere projecten of bedrijven om te financieren. Als onderdeel van de deal krijgt topman Yasir Al Rumayyan van het investeringsfonds een plek in de raad van bestuur van Uber.

Voor Uber zelf maakt de Saudische investering deel uit van een wereldwijde expansie. Momenteel is de taxidienst actief in negen landen in het Midden-Oosten. In Saudi-Arabië is 80 procent van de klanten van Uber vrouw. Die mogen zelf geen auto besturen in het streng-islamitische land.

De waarde van Uber, dat met zelfstandige ondernemers werkt, ligt nu op omgerekend 55,9 miljard euro. In vergelijking met een vorige waardebeoordeling is dit bedrag gelijk gebleven, meldt het bedrijf.